B23A7572.JPG

Programmet
                  2022

Skærmbillede 2022-05-03 kl. 00.42.53.png

invasion

Gruppen vil ankomme til festivalen med deres parade, Invasion. En enhjørnings parade som vil invaderer med dens musik!

Ikarus Stage Art, forankret i Holstebro er en international multidisciplinær gruppe. Gruppen er en del af Nordisk Teaterlaboratorium, der i øjeblikket er ledet af Carolina Pizarro og Louis Alonso, der begge er en del af Odin Teatrets ensemble.

Skærmbillede 2022-05-03 kl. 14.34.35.png

Mens verden venter

Mens Verden Venter er en komedie, om de to roommates Claes og Robert, der skal finde ud af at bo sammen under Corona Pandemien, men Claes og Robert har vidt forskellige holdninger til hvordan pandemien skal håndteres. På grund af deres uenigheder skabes der konflikter på størrelse med arma- geddon, og hvordan håndtere man armagedon i en metaforisk tilgang når vi snakker Corona?

Skærmbillede 2022-05-03 kl. 14.43_edited.jpg

Slow

Har du prøvet at falde i staver? SLOW rummer det store i det enkle. Vi skaber et billede af en konstant udvikling og retning, med små afstik- kere og sidehistorier, og det er op til beskuer at fortolke. SLOW er et værk der tager dig ind. Der er ikke nogen begyndelse eller ende, ingen konklusion, det er hverken godt eller dårligt. Det er bare. Læn dig tilbage og flyd med.

Skærmbillede 2022-05-04 kl. 12.17.41.png

Care & Destruction

The work “Care and Destruction” explores the sonic and physical po- tential of the theme through mer- ging interdisciplinary arorms. The group demonstrates the cycle of the theme, and how without care there is no destruction and similarly destruc- tion is insignificant without care. We will perform the work in a dream-li- ke universe, with immersive sound and light design. The use of voice, dance and physical theater depicts the theme with no language or spo- ken word. It is a performance where Contemporary Dance meets Physical Theater through a movement-based dramaturgical approach. 

Skærmbillede 2022-05-04 kl. 12.18.59.png

Tankeskræmsel

Er din kæreste virkelig dén du drømmer om? Kan du se dig selv få børn med din kæreste? Eller har du brug for en pause, så du endelig kan ud- leve dit sande jeg? Dét er tanker, der sommetider overrumpler os. Hvor du er i tvivl om det bare er tanker, eller om du i virkeligheden mangler noget mere i dit parforhold. Monica har den sødeste, mest hengivne kæreste men hun føler sig lang-

somt mere og mere kvalt, mens hun savner lidenskaben og susen i maven. Men er det hendes kærestes skyld,

eller hvorfor er det så svært
for Monica?

Skærmbillede 2022-05-04 kl. 12.21.03.png

BYEN VI ER I

Vi er i et urbant område. Et spændingsfelt mellem industri og dyre lejligheder. Hvad er vores rolle? Vi kan indtage og omforme eller blot observerer. Dette er byen der indtager os og vores fortolkning af formerne og stemningen. Værket er skabt i samarbejde mellem danserne og koreografen, og på den måde ser vi byen fra flere vinkler, og ser dens forskellige personligheder. Baggrunden er, at vi manglede et studie at øve i, og der- for tog vi ud og fandt et sted at danse. Velkommen!

Skærmbillede 2022-05-04 kl. 12.27.17.png

Metamorfosis

Metamorfose tager publikum med på en musikalsk rejse gennem Øst- europa. Med Rodrigo Contreras ved det unikke strengeinstrument kaldet cimbalom og Zuzana Durikova som hovedvokalist, akkompagnerer resten af Ikarus Stage Arts’ ensemble med alt fra blæsere til percussion, når de tilsammen skaber en forrygende stemning med deres balkanmusik. Denne teaterkoncert er fyldt med glæden, intensiteten og nogle gange melankolien i de østeuropæiske lan- de. Alt sammen blandet med nog- le komiske elementer, som vil være med til at føre koncerten fremad.

Skærmbillede 2022-05-04 kl. 13.07.42.png

Eventyret mod Ensomhed

Visionen med denne sæsons forestilling er, at samle elever fra forskellige hold og lade dem mødes i et fælles ønske om at få lavet et fedt produkt. Imens der arbejdes med produktet øves også artikulation, Viewpoints og andre drama- teknikker der kan være med til at øge kvaliteten, men også det fælles sprog på holdet. Der arbejdes med sørøvere, da vi gerne vil øve det at være troværdig vred, farlig og måske lidt dum.

Skærmbillede 2022-05-04 kl. 13.09.49.png

DO YOU WANT A NO FACE IN YOUR FACE

Forestil dig en tid, et SPACE, hvor ord ikke længere kategoriserer og defi- nerer. Findes der sådan et sted?
Ord er ligesom bittesmå dråber arse- nik. Når du får lidt hver dag, mærker du ingenting, men efterhånden som tiden går, så får giften sin betydning. Føler du dig nogle gange klassificeret og kategoriseret?

Ord skaber fortællinger... nogle klister på kroppe. Hvad sker der med vores kroppe... de kroppe, som er formet og kategoriseret af samfundet – Hvad sker der, når SAMFUNDSKROPPEN konfronteres med mellemrummet? 

Skærmbillede 2022-05-04 kl. 13.11.36.png

Sammenstød

Sammenstød – seks noveller i en teatersal handler om det, der opstår i mødet mellem mennesker: liv, død og kærlighed. Stykket består af seks noveller, ind- rammet af sangen Sammenstød, og alt suppleret med et detaljeret lyd- univers.

Alle historierne er sat i et tidløst øjeblik omgivet af naturens vilde skønhed og omhandler aspekter af liv, død og kærlighed i mødet mellem to mennesker. Teksterne stammer fra en novellesamling af Embla Kristine Asmussen, skre- vet i tiden fra hendes 16. til 20. leveår.

Skærmbillede 2022-05-04 kl. 13.12.47.png

Om Thor

De fleste danskere kender tordenguden, som er berømmet igennem man- ge historier. Han har lagt navn til en af vores ugedage, hans hammer Mjøl- ner bæres af mange i Skandinavien og hele verden over, og som symbol på skandinavisk kulturarv overgås Mjølner næppe. Hans berømmelse gør at han som sagnfigur medvirker i bøger, tegneserier og film, både herhjemme og i Hollywood. Til trods for at hans navn og egenskaber er vidt berømte, er hans meritter, bedrifter og ophav ofte mere ukendte. Det gør at kendskabet måske kan betragtes som værende overfladisk.